Boek Hartsverbinding

Het geschenk van verbinding tussen een moeder en haar zoon met PDD-NOS.

Wat gebeurt er met je als moeder wanneer blijkt dat je kind waar je zielsveel van houdt niet bereikbaar is, dat je geen contact met hem kunt krijgen en dat de situatie zoveel pijn doet dat het je bijna onderuithaalt?
Veel, heel veel….
Maar toch als je uiteindelijk bewust kiest voor geluk kan dat maken dat je bergen kan verzetten en dat je droom uiteindelijk waarheid wordt. Dat je niet alleen in hartsverbinding met je kind komt, maar ook met jezelf, je gezin en alles om je heen!

Anita Speelman is getrouwd en moeder van twee kinderen. Haar zoon was twee jaar toen de diagnose ‘aan autisme verwante contact stoornis’ en ADHD werd gesteld. Dat was het begin van een zoektocht naar ingangen tot contact met haar zoon Joost.
Door bewust te worden van zijn mogelijkheden en gebruik te maken van diverse methodes, groeide Joost, tot ieders verbazing, op van een afwezig, druk, chaotisch ventje tot een evenwichtige, blije en zelfstandige jongeman.

In het boek hartsverbinding beschrijft de auteur niet alleen het proces van de ontwikkeling van Joost, maar ook haar eigen persoonlijke proces. Het boek is een regelrechte uitnodiging en richtlijn voor iedereen die in verbinding en contact wil komen met zijn of haar eigen speciale kind. Een praktijk(werk)boek vol tips, adressen en bovenal gefundeerde hoop.

Wil je het boek Hartsverbinding bestellen?

Laat me weten of je het op prijs stelt dat ik het signeer en/of je een persoonlijke boodschap voorin wilt.

Prijs: € 7,50 (incl. portokosten in Nederland)
Omvang: 192 pagina’s
ISBN: 9789079603183
Verschenen: 8 november 2011

Recensie van Aaltje van Zweden, lid van bestuur en algemeen adviseur Stichting Papageno:

‘Verdriet, onmacht en eenzaamheid; als ouder van een kind met autisme zijn de gevoelens die Anita beschrijft heel herkenbaar. Ondanks sombere toekomstvoorspellingen gelooft zij in de mogelijkheden van haar kind en gaat tot actie over. Een roerend relaas over de zoektocht van een dappere moeder en een liefdevolle en accepterende houding’.

Recensie van Anneke Groot, directeur van Stichting Horison:

‘In dit vlot geschreven verhaal vol oprechtheid en humor is Anita steeds heel dicht bij de essentie van onvoorwaardelijke liefde gebleven. Door haar inzichten te delen kan dit boek een belangrijke ondersteuning zijn voor alle ouders die hun onvoorwaardelijke liefde voor hun speciale kind effectief willen inzetten’.

Recensie van Biblion:

Een indrukwekkend verslag van een moeder, de auteur, die het proces weergeeft wat zij samen met haar omgeving heeft doorgemaakt tijdens de ontwikkeling en opvoeding van haar zoon Joost. Deze jongen lijdt aan de aan autisme verwante contactstoornis PDD-NOS. Ook de ontwikkeling die de moeder doormaakt tijdens dit proces is heel mooi beschreven.
De moeder wil haar kind doorgronden en de positieve mogelijkheden benutten. Zij treedt in zijn wereld om contact met hem te maken. De cirkel van liefde, van onvoorwaardelijke liefde en acceptatie, is van belang voor Joost, maar ook voor haarzelf. Zij vergaart informatie door middel van workshops, cursussen op dit terrein en past die toe, aangepast aan de specifieke situatie van Joost. Zij volgt diverse therapieen met hem en doet er haar voordeel mee. Zo werkt ze ook met een groep vrijwilligers, die de zorg voor Joost met haar delen. Een hoopgevend en heel praktisch boek voor ieder, die een speciaal kind heeft. Praktische adressen en informatie over de gebruikte methodes completeren deze interessante uitgave.
R.J. Volgers-Dekker