Cursussen

Om aan onderstaande cursussen deel te nemen hoef je geen praktijk te hebben. Je kunt de cursussen voor je eigen ontwikkeling gebruiken. Zowel de Spirituele Stervensbegeleiding als de Energetische Zielenzorg kan ingezet worden als hulp bij een stuk rouwverwerking.
De Reïncarnatie Methode wordt wel vaak gebruikt in een coaching praktijk onder de naam Inverse Wave Therapie. Maar ook die cursus kun je volgen om aan je eigen issues te werken.
Ondanks dat alle cursussen onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden en de volgorde niet uitmaakt, zou je ook kunnen zeggen:
Deel 1 is de Stervensbegeleiding
Deel 2 is de Zielenzorg
Deel 3 is de Reïncarnatie Methode
Hieronder vind je een korte introductie van de cursussen. Voor meer informatie klik je op de foto.

*

Spirituele Stervensbegeleiding 

Spirituele Stervensbegeleiding SakuraIn het voorjaar en najaar van 2023 geef ik in Groningen de cursus Spirituele Stervensbegeleiding. Deze cursus gaat over de begeleiding van mensen die weten dat ze stervende zijn. Het sterven kan zowel een kortdurend als een een langdurig traject zijn waarin vaak behoefte is aan communicatie op allerlei levels. De cursus gaat over jouw eigen houding ten opzichte van de dood. Je krijgt handvatten om er voor de stervende mens te ‘Zijn’ en handvatten om de stervende mens te begeleiden om de issues die nog open liggen, te verwerken. We hebben het ook over het allerlaatste moment, dus over de overgang, over wat dan jouw taak als Stervensbegeleider zou kunnen zijn. Deze cursus wakkert veel mensen aan om bij een hospice te gaan werken, hun naasten te verzorgen tot ze overgegaan zijn of tot het werken als Doula (Stervensbegeleider), dit als vrijwilliger of ZZP’er.

*

Energetische Zielenzorg 

Energetische ZielenzorgIn het najaar van 2023 start ik met de nieuwe cursus Energetische Zielenzorg. Die Energetische Zielenzorg begint daar waar de stervensbegeleiding stopt. Dus vanaf het moment van sterven en dan de weg daarna. Hierbij kan naar voren komen dat niet alles is verwerkt, bij de gestorvene. Dat er nog wel degelijk stukken zijn blijven liggen. Deze komen tot uiting bij de naasten die achtergebleven zijn. Soms door ziekte, soms door depressie of andere triggers. Wanneer we daarmee aan het werk gaan kunnen niet alleen familie problematieken, geheimen en drama’s naar voren komen en opgelost worden, maar ook  stukken uit een vorig leven kunnen aan de orde komen.

Je kunt na deze cursus alle tricks and trucs meenemen in je eigen praktijk als een hele mooie manier als hulp bij rouwverwerking.

*

Reïncarnatie Methode 

IMG_0212In het voorjaar van 2024 geef ik in Groningen weer de vierdaagse cursus Reïncarnatie Methode. Dit is een therapievorm waarbij je leert hoe je mensen via een geleide meditatie (geen hypnose) en het gebruik van de trilling van de stemvork, terug brengt naar de essentie van een probleem. Naar de kern. Daar wordt nog eenmaal doorleeft wat ervaren mag worden waarna het losgelaten wordt door vergeving uit te spreken en het script te herschrijven. In deze cursus wordt één van de technieken uit de Energetische Zielenzorg nog intensiever toegepast. Cliënten kloppen in eerste instantie niet bij je aan omdat ze iemand verloren zijn, maar omdat ze zelf issues hebben die steeds weer terug komen. Uiteindelijk is het vaak zo dat toch familie drama’s en vorige levens een rol spelen in hun issue. Na deze cursus ben je in staat deze manier toe te passen in je praktijk.