Harp in Verbinding

Ieder mens heeft zijn eigen toon, en die toon kan van dag tot dag, van moment op moment ook nog anders zijn, is dat niet bijzonder. Het is afhankelijk van hoe men zich voelt en maakt dat je bijvoorbeeld vrolijke muziek goed kan verdragen wanneer jij je ook vrolijk voelt. Vrolijke muziek kan ook het humeur van iemand liften wanneer je niet zo lekker in je vel zit. Eigenlijk voelen we vaak zelf wel welke muziek op dat moment bij ons past en welke slechter te verdragen zijn. Zodra de muziek niet bij ons past, schakelen we het liefst over naar passende muziek.

Aan het bed of in het hospice

Met de harp stem ik me af op de juiste toon van de persoon om van daaruit een bad aan klanken te creëren. Omdat dit enorm persoonlijk is, raakt het diegene vaak diep. Het kan voelen als een muzikale omarming. De bedoeling is niet om liedjes te spelen, maar voornamelijk intuïtief de klanken aan te bieden die op dat moment het beste bij diegene passen. Omdat ik in de afstemming blijf betekent dat, dat ik meega in de stemming van de persoon, vooral als die tijdens het spelen veranderd. Ondanks dat de sessie begint met klanken, kunnen spontaan ook melodieën ontstaan, als dat passend is. Laten gebeuren wat er mag zijn, dat is wat zo bijzonder is aan deze manier van harpspelen.
Een klankenbad in bijvoorbeeld een hospice kan 2 minuten duren of iets langer. Wat maar wenselijk is voor de client om hem/haar wat momenten van comfort en rust te kunnen geven. Neem bij belangstelling contact met me op om te kijken wat mogelijk is

Meditatie en yoga
De harp kan een grote rol spelen bijvoorbeeld aan het eind van een meditatiesessie of aan het eind van een yogales. Doordat na zowel meditatie als na de yogales de meeste mensen ontspannen zijn, komen de klanken en de resonantie van de harp erg bij de mensen binnen. Natuurlijk is het lastiger in een groep persoonlijk af te stemmen omdat iedereen een andere toon heeft. Maar door de ontspanning zit de groep meestal redelijk op één golflengte. Daar stem ik me dan op af en laat gebeuren wat op dat moment passend is. Ik kom graag langs met mijn harp om jouw meditatie -of yogales te begeleiden met klanken.
Coaching door klankverbinding 
Door vooraf in gesprek een thema aan te raken en ruggelings tegen de harp aan te leunen, of met je voeten tegen de klankkast, terwijl er gespeeld wordt, kan spontaan ontlading plaats vinden waardoor er ruimte ontstaat voor heling. Een sessie duurt doorgaans een half uur tot een uur

Raakt het verhaal over de harp je of heb je vragen, neem dan contact met me op zodat we kunnen kijken wat mogelijk is.