Een paar dagen geleden werd ik geraakt door een uitspraak van Christina von Dreien. Het raakte me dubbel omdat ik al eerder met een eenzelfde uitspraak als de hare werd geconfronteerd…….het vervolgens terzijde schoof en er dus niets mee deed. Wie weet herken je dat patroon wel. Iets niet willen zien of horen, want wanneer je de boodschap echt ziet of hoort, dan vraagt dat om een verandering in jezelf.

Misschien ben je inmiddels nieuwsgierig naar haar uitspraak en ik zal dat in mijn eigen woorden proberen samen te vatten.
‘ Er zijn krachten die oorlog willen. Nu zou je kunnen denken: ja dat geloof ik ook, maar ik kan daar niets tegen doen. Ik heb geen macht. Dus doe je niets. Energetisch geef je met je met die innerlijke houding van onmacht, kracht en toestemming om, in dit geval, oorlog te voeren. ‘ 

Ooops, die kwam bij mij binnen als een mokerslag en ik herinnerde me prachtige Helende Woorden uit het boek I AM van Susan Shumsky, welke ik nu iedere dag uitspreek. Ik deel hem hieronder en mocht het je bij je passen, spreek de woorden dan uit, zo vaak als je kan en goed voelt. Misschien voel je eerst niet zoveel en denk je: wat ben ik aan het doen (of je kunt je er helemaal aan overgeven of alles wat er tussenin zit.) Maar weet dan dat een innerlijk besluit welke je (uiteindelijk) uitspreekt met overtuiging, verschil maakt. Want innerlijk zeg je nee, je geeft een grens aan en wanneer voldoende mensen dat gaan doen, zonder een waardeoordeel, en in staat zijn voor liefde en vrede te kiezen, dan gaan we dat verschil ook merken in onze uiterlijke wereld. Dus laten we de vrede aan de oorlog verklaren.

In lIcht en Liefde,
Anita

I AM 
Susan Shumsky

225 – Breng vrede, geen oorlog 
Vrede is een machtige Kracht die haat, conflict, onrechtvaardigheid en oorlog kan harmoniseren. Dus in deze prayer brengen we vrede, geen oorlog. We verklaren nu de ‘vrede aan de oorlog’. 

Wij verklaren nu de vrede aan de oorlog. 
Alle ogenschijnlijke vormen van oorlog op deze planeet, waar dan ook, op elk moment en overal, zijn nu liefdevol opgelost, geheeld, losgelaten, vergeven, opgetild, en vrijgelaten, in het Licht van Goddelijke Liefde en Waarheid. 
Wij verklaren de vrede aan alle ogenschijnlijke oorlogen en conflicten. 
Wij verklaren de vrede aan alle ogenschijnlijke haat en vooroordelen. 
Wij verklaren de vrede aan alle ogenschijnlijke onverdraagzaamheid en onrechtvaardigheid. 
Wij verklaren de vrede aan alles wat niet het Hoogste Goed dient van alles en iedereen op de planeet. 
Wij accepteren en verwelkomen nu wereldvrede. 
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Uit: I Am van Susan Shumsky

Geen enkel probleem kan worden opgelost vanuit hetzelfde bewustzijnsniveau als dat wat het creëerde
~Albert Einstein~